Каква е съдбата на българската аристокрация след османското завоевание

1
5146

Какво се случва с българските благородници през XV век? Къде се установява Фружин? Кой е мистичният бан Михаил Шишман?

Отговори на всички тези въпроси ви очакват в следващите 4 минути.

„Кратки истории“ се осъществява с подкрепата на VIVACOM.

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Каква е съдбата на българската аристокрация след османското завоевание
4.4 от общо 21 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

1 коментар

  1. Впечатляващо! Поздравления на авторския колектив на тази необикновена поредица, която разказва за българското минало в най-различни и напълно непредсказуеми теми! Следя какво се случва в мрежата и със сигурност подобен екип като вашия не съм намирал на Балканите. Дори да да има, сигурен съм, че е финансиран масивно от тяхната държава, а не като вас от деца сами да си проправите пътя на свободния пазар. Липсата на държавно финансиране ви смаля бюджета, но ви пази от политическа зависимост. Така че съм щастлив, че сте успели без тях и за това говори качеството на вашата продукция в книги и филми и техния многополюсен обхват – турско робство, освобождение, руски опити за влияние, първа световна, англо-американски бомбардировки, народен съд и много още теми табута, които не бихте си позволили да пипате, ако имаше някой зад вас! Дерзайте, юнаци!

Отговор