Половината от паметниците на културата в България са в лошо състояние и поне една четвърт от тях са опасни за хората. Така твърдят от Камарата на архитектите в България. Както в много други негативни класации, и в тази страната ни не прави изключение и е на челна позиция в Европа.

Една страница в социалната мрежа си е поставила за цел да представи пейзажи от страната ни, подходящи за декор на филм на ужасите. Независимо дали ни харесват или не, едно е факт – призрачните места са навсякъде – от бивши индустриални зони, през обезлюдени села, до централни улици на областни градове.

Някои от изоставените обекти са обикновени постройки, оставени на произвола на съдбата, други – бляскави архитектурни шедьоври, тънещи в забвение. Във всеки случай, бавно, но сигурно всички те изчезват.

Настоящата галерия е дело на страницата „Изоставено в България“. В нея поместихме малка част от фотографиите, част от амбициозния проект.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Изоставената България (галерия)
4.3 от общо 37 глас(а)
Марио Мишев
Марио Мишев е на 25 години. Бакалавър по политология в Софийския университет, завършил Френската гимназия в София. Той е един от създателите на проекта "Българска история", автор на пет книги, както и сценарист на документалните ни филми и поредици. Основна част от работата му е ангажирана с обиколките по училища и уроците по родолюбие, които сдружението осъществява от четири години.

1 коментар

Отговор