Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Рядко може да ви се отдаде възможността да видите хижите такива, каквито са били някога. Само няколко десетилетия ни делят от годините, когато тези планински оазиси са преживявали разцвета си, огласяни от песните на някогашните им стопани. Някои от тях днес се радват на втори живот, докато други тънат в забвение и са изоставени.

Нашите партньори от „Български планинар“ ни припомнят тези позабравени пейзажи и ни представят какви са били едни от най-емблематичните хижи в българските планини, в не толкова близкото вече минало, през 70-те и 80-те години на миналия век.


Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да се абонирате за образователните ни видеа в YouTube. Изтеглете сега приложението на магазина ни BULGARIANHISTORY.SHOP за iOS и Android и пазарувайте бързо, лесно и сигурно.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Хижи от старите ленти
4.6 от общо 49 глас(а)
Български планинар
Проектът planinar.org е създаден с цел да популяризира българските планини и да насърчава различните видове и форми на туризъм. Авторите на проекта си поставят за цел да повишат културата на българите относно опазването на природната среда и екологичното равновесие, както тяхното възпитание в родолюбие.

1 коментар

Отговор