Рядко може да ви се отдаде възможността да видите хижите такива, каквито са били някога. Само няколко десетилетия ни делят от годините, когато тези планински оазиси са преживявали разцвета си, огласяни от песните на някогашните им стопани. Някои от тях днес се радват на втори живот, докато други тънат в забвение и са изоставени.

Нашите партньори от „Български планинар“ ни припомнят тези позабравени пейзажи и ни представят какви са били едни от най-емблематичните хижи в българските планини, в не толкова близкото вече минало, през 70-те и 80-те години на миналия век.

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Български планинар
Проектът planinar.org е създаден с цел да популяризира българските планини и да насърчава различните видове и форми на туризъм. Авторите на проекта си поставят за цел да повишат културата на българите относно опазването на природната среда и екологичното равновесие, както тяхното възпитание в родолюбие.

1 коментар

Отговор