Ако искаш да гледаш още подобни видеа, подкрепи ни в Patreon 👉 https://www.patreon.com/bulgarianhistory

След падането на Каймакчалан частите на българската армия отстъпват постепенно на север, водейки тежки и кръвопролитни боеве с многократно превъзхождащ противник. В първите месеци на 1917 българското командване не разполага с резервни части и всяко компрометиране на защитата би довело до разгром на войските на Южния фронт. Пред частите на 6-а Бдинска дивизия, охраняващи ключовите позиции при Червената стена и кота 1248, стои предизвикателството да не допуснат пробив срещу многочислено превъзхождащия ги противник.

Приятно гледане!

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор