Скъпи приятели,

За нас е радост и чест да поставим началото на една дългогодишна идея – фонд „Родолюбие“. Тя се роди в хода на десетките реализирани проекти от сдружение „Българска история“, свързани със съвместна работа с български образователни и културни институции. От тогава до днес, ние всячески се опитваме да подпомагаме тези средища  (чрез уроците ни по родолюбие, еднократни финансови помощи за изявени ученици и даряване на техника).

Фонд „Родолюбие“ си поставя една по-отговорна и мащабна цел. Основното му предназначение е да реализира проекти в сферата на формалното и неформалното образование. Фондът ще се финансира от дейността на сдружението и от даренията на всички вас – читатели, зрители и клиенти. Именно това е единствената, но и ключова разлика от проведените до този момент благотворителни инициативи на сдружение „Българска история“ – вашето бъдещо пряко участие в тях.

Фондът е насочен към малките населени места, към училища, детски градини, читалища и изявени деца. Основният критерий в подбора на реципиентите на фонда ще бъде те да работят в посока опресняване на историческата памет, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало, независимо дали на местно или национално ниво, както и утвърждаване на националната ни идентичност.

Заедно помогнахме и на Миладин, който получи техническо обезпечаване в края на 2016 година, за да провежда исторически презентации пред съучениците си. Този общ акт бе и „генерална репитиция“ за началото на фонда. :)

Фондът ще осигурява парична и материална подкрепа на предварително определени от нас и Вас каузи, които ще бъдат обявявани в каналите ни за разпространение на информация – страниците в социалните мрежи и уебсайта ни. Подобен успешен опит имахме в края на 2016 година, когато заедно успяхме да обезпечим едно талантливо дете от видинското село Дреновец. Тогава с ваша помощ му осигурихме пълно техническо обезпечаване, за да провежда той пред съучениците си исторически беседи и презентации.

Фондът си поставя за цел не просто да осигури еднократно финансова или материална подкрепа на получателя (независимо дали той е отделна личност, общност, образователна или културна институции), но и да следи за усвояването на приетите парични или непарични средства от него. По този начин ще целим общата ни подкрепа да създаде устойчивост във времето.

В средата на XIV век Балканите са потопени в хаос. България е омаломощена от Черната смърт и заобиколена от врагове. Привидно краят изглежда близо, но един болярин е готов на всичко, за да спаси царството...

ПОРЪЧАЙ ТУК

Искаме да ви уверим, че приемаме този проект за лична кауза. Той е следствие от желанието ни да подпомогнем потенциални инициативи, които имат нужда от „леко  побутване“, за да се случат. Вярваме, че репутацията, която успяхме да изградим през последните 5 години е способна да ви убеди в чистотата на намеренията ни и в това, че в нито един момент няма да злоупотребим с отговорността, която ни гласувате.

Ако желаете да получавате известия за старта на всички отделни набирателни кампании, ви приканваме да ни пишете лично съобщение във Facebook страницата с адрес на електронната ви поща.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„Българска история“ дава старт на фонд „Родолюбие“
5 от общо 8 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор