„Българска история“ се допитва до теб

13
126

Скъпи читатели,

Както вече сте се убедили, неведнъж сме се допитвали до Вас за важни решения по отношение на образователните ни инициативи. Винаги сме твърдяли, че мнението Ви е от значение за нашата работа, тъй като в крайна сметка тя е предназначена именно за Вас.

Този път се спряхме на идеята да се допитаме до читателите ни за предстоящия продукт от интернет магазина на „Българска история“ – място, в което се стремим да предлагаме артикули с родолюбива насоченост, които съчетават образователното съдържание с качествената изработка. Магазинът е единствената възможност за самофинансиране на дейността ни – закупувайки наш продукт, бъдете сигурни, че подкрепяте и бъдещите ни проекти. След успеха на календар „Българска история“ и детската книжка за оцветяване „Владетелите на България“, усланяйки се на Вашите идеи, екипът ни се спря на три предложения за празничен продукт по случай 3-ти март.

Ще бъдем благодарни, ако изразите мнението си в анкетата по-долу, а в случай, че има какво да добавите към някое от предложенията, не се колебайте да оставите коментар. Важно е да уточним, че нито един от възможните продукти не надвишава сумата от 10 лева.

Списание „Българска история“

Списание „Българска история“ ще надгради стремежа ни за постигане на научнопопулярен подход в представяне на историята. То няма да бъде ежемесечно, а периодично – според интереса и успеха на всеки един от броевете. Всяко издание ще мине под знака на една главна тема, заемаща поне 10% от съдържанието и подготвена от специалисти в конкретната сфера (по Ваш избор), а останалата част от списанието ще се съдържа от любопитни материалите на нашите автори, архивни снимки, колажи и графики.

Образователна стенна карта „Българско средновековие“

Стенната карта ще представя акценти от българското Средновековие, като освен графично, всяко едно от конкретните събития ще бъде съпроводено от разяснителен текст в легендата. По този начин освен визуална естетика, ще постигнем и търсения от нас ефект – образователно съдържание. Картата ще е с подходящи размери за всеки дом, офис или класна стая.

Книжка „1000 цитата на бележити българи“

През юли отбелязваме рождението на Апостола. В навечерието на годишнината поръчайте луксозното издание на "Писмата на Левски" с 33% отстъпка.

КЪМ МАГАЗИНА

Книжката ще представя подбрани цитати на българи от далечното и близко минало. Тя ще е подготвена с Ваша помощ – всички предложения, изпратени на редакционната ни поща, след одобрение от авторите, ще станат част от нея. Целта ни е да съберем на едно място всички уроци по нравствено възпитание, оставени ни като завет от хората, които днес почитаме. Книжката ще е със сувенирен размер A7.

[poll id=“5″]

„Един от Първа дивизия“ е разказ за хората – за орача и чиновника, за занаятчията и учителя, за богатия и бедния, за неграмотния и образования. България ги призовава и те оставят семействата си, стичайки се под знамената на своите полкове...

ПОРЪЧАЙ ТУК

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„Българска история“ се допитва до теб
4.5 от общо 20 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

13 КОМЕНТАРА

 1. На мен лично ми харесват значките тип ‘капачка’ цветния печат дава големи възможности. Направил съм си 7-8 различни досега с различна тематика.
  Излизат евтино (по 2 лв за единични бройки) и са удобни за носене.

 2. Тетрадки и тефтери с изображения от българската история, химикалки, моливи и несесери с тази тематика биха могли да станат предпочитани от учениците и родителите.

 3. Първо честита нова 2016 година. Поздравления за работата, пожелавам Ви още повече ентусиазъм и да не спирате да правите това, което правите сега. Аз гласувах за списанието защото не е еднократно, колкото до картата идеята много ми харесва и си мисля за допълнение към списанието по някакъв повод срещу допълнително заплащане естествено. Хората си купуват дивидита с вестници например, аз лично ще се радвам на списанието, но и на картата. Поздрави отново и успех във всяко едно начинание.

 4. Благодарим Ви искрено за предложенията и милите думи. Радваме се, когато нашите читатели проявяват инициативност и ни помагат в решенията. Очакваме още мнения по темата.

 5. Тъй като повода е 3-ти март то най-логично е да се съсредоточите върху Възраждането и следосвобожденската история така че в тоя ред на мисли средновековната карта и цитатите отпадат за мен. Списанието е хубава идея по принцип, но заради празника мисля, че ще е по-хубаво нещо, което да се вижда постоянно от членовете на семейството… списанието го прочиташ и го забутваш някъде… Карта на Санстефанска България или карта на Българската екзархия – ясно да се очертае нашия етнос е според мен най-подходящо за случая.

 6. И трите предложения са много хубави, но аз гласувах за картата. Когато дъщеря ми беше втори или трети клас и купихме една голяма стенна карта на света, морско синя, с нанесена по нея различни факти от географията, историята и от човешката цивилизацията изобщо. Беше изрисувана с невероятни фигурки, и децата години наред я гледаха с интерес. Затова и сега гласувах за стенната карта. Това е прекрасно визуално средство, с което да се грабне интересът на малките човечета.

 7. С удоволствие бих си купил картата, дори бих взел една и за класната ми стая. Списанието също е много добра идея. Аз лично бих искал да видя книжка с всички важни сражения, походи и въстания на БА от например 632г. до сега, като вътре да има точните дати и ход на самите боеве.

 8. Здравейте, поздравявам Ви за чудесните идеи!
  Редовно следя Вашите рубрики и мисля, че всяко от изброените би намерило своите почитатели.
  А какво ще кажете за конкурс – интересни и малко познати факти от нашата история.
  Така всеки от нас би могъл да поразрови забравените „бабини съндъци“- сигурна съм ,че има много българи,
  които има какво да разкажат.
  PS: Бих си купувала списанието!

 9. Харесвам идеята за списание. Но за мен като патриотично дело, би било по-добре да се издадат тетрадки с ликовете на Вазов, Левски, Ботев и т.н. Така самите родители, а надявам се и децата ще могат да си закупят частица патриотизъм. Към тетрадките се насочете, за списания и карти има време. Един път да се възвърне патриотизма, идеите ще завалят като сняг.

 10. Zdraveite. I trite idei sa mnogo dobri. Az bih si kupila parvo kartata, zastoto vizualnoto se zapechatva ot prav pogled i ne e nugno da znaesch balgarski ezik. Spisanieto e sledvastoto, koeto bih si porachala, oste po-dobre ste e ako se izdava i na nemski ili angliiski. Napalano mi e jasno, che tova sa dvoini/ troini razhodi, no v chugbina ne znajat izobsto, che Balgarija e drevna dragava s bogata kultura. Kogato se opitvam az da „prosvetja“ njakoi ot moteo obkragenie, chesto mi se sluchva da me vsemat na prismeh .
  Edin ot poslednite mi primeri: Kolegka-ruskinja mi zajavjava, che Kiril i Metodii sa sazdali Kirilizata v Odesa (Rusija), toest Kirilizata ima ruski proizhod! Tova e…
  Vazhistavam vW se i Wi pozdravjavam za prosvetitelskata Wi deinost!

Отговор